Open huizen route

Fiets mee langs duurzame projecten

Doe mee aan de duurzame open huizen route in Diepenveen op zaterdag 24 maart 2012 tussen 10.00 en 16.30 uur. De fietstocht voert langs zo’n 15 woningen waarvan de bewoners laten zien wat zij aan duurzaamheid hebben gedaan.

Startpunt

Startpunt is Brasserie Zonnig, Dorpsstraat 8, Diepenveen waar de route verkrijgbaar is vanaf 10.00 uur.

Thema’s

Onze thema’s zijn zonne-energie, energiebesparing door isolatie, vervoer , regenwaterafkoppeling en zuinig met water. Stel je vragen aan mensen die al gedaan hebben wat u nog wilt gaan doen!

Organisatie

Een jaar geleden startte Ons Diepenveen 2020. Veel inwoners van Diepenveen vinden duurzaamheid belangrijk. De taakgroep Duurzaam Diepenveen organiseert daarom deze open huizen route.

Wat is er te zien op 24 maart?

Bij een aantal woningen is ingrijpend geinvesteerd in maatregelen als isolatievan daken, vloeren en muren, zonnepanelen, zonneboilers en koudewarmteopslag. De bewoners vertellen u waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Vaak kan het gebruikt materiaal worden getoond. De ervaringen met voorbereiding, aanleg en gebruik kunnen voor iedereen nuttig zijn.Sommigen hebben al jaren ervaring met zonne- panelen. Ook zijn er voorbeelden van leem- en tegelkachels te zien.

Hergebruik van regenwater via regentonnen, opvang in de tuin en in de vijver en in infiltratiekratten ontlast het rioolstelsel en voorkomt onnodig drinkwatergebruik. Op de website staan ook voorbeelden uit het hele land. Groene daken hebben een isolerende waarde en houden het regenwater vast. Ook u kunt uw eigen compost maken.

In Zonnig houden de Deventer  energieadviseurs Ben Dull (www.ben@energieinactie.nl) en Ron Stet (www.energiearchitect@coendoen.nu)  spreekuur.  Tijdens hun spreekuur van 15.30 – 16.30 kunt u kennismaken en uw vragen stellen.

Elektrisch vervoer

Bij Lammertink Tweewielers (Dorpsstraat 39a) zijn de gehele dag nieuwe en tweedehands electrische fietsen beschikbaar voor een korte proefrit. Ook is er een primeur,  een electrische scooter,  tentoongesteld.

Bij Autobedrijf Kemper (Dorpsstraat 20 staat van 10.00 tot 16.00 uur een elektrische auto tentoongesteld. Een medewerker van Autobedrijf Kemper kan toelichting geven op de bijzondere eigenschappen van de Peugeot Ion. Tegenover een hogere aanschafprijs staan extreem lage kilometer- kosten door het gebruik van elektrische stroom (Peugeot adverteert met stroomkosten van € 0,02 per kilometer). U bent welkom op het terrein van Kemper.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 14 november 2011, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: