Weg gooien? mooi niet!! Repair-café

Zaterdag 23 september start in Diepenveen een repair-activiteit. In navolging van de trend om spullen naar de tweedehands winkel (Kawin) te brengen voor hergebruik is het binnenkort ook mogelijk om zelf spullen te repareren. Alles natuurlijk omdat we duurzaam gebruik van de ons ter beschikking staande middelen belangrijk vinden.

In de schuren van voormalig Loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat is Werkplaats31@ gevestigd. Hier komen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar om te werken aan maatschappelijk nuttige taken. Het onderhouden en repareren van bijvoorbeeld Deventer speeltoestellen in opdracht van de Stichting Tevreden. Soms in de Werkplaats maar ook in Diepenveen en Deventer bij mensen in en om het huis.

Op elke 3de zaterdag van de maand is de werkplaats ingeruimd om onder het genot van een kopje koffie samen met deskundige vrijwilligers uw huishoudelijke apparaat, kleding, speelgoed, fiets of iets anders te repareren. Tussen 10 en 14 uur is het bedoeling dat u samen met de vrijwilliger het probleem opspoort en oplost. De ervaring leert dat er veel te repareren valt en dat het soms een kwestie van een schroefje is. Echter soms blijkt ook dat het echt niet meer te doen is. Dan weet u in elk geval dat u er alles aan gedaan heeft en dan wordt het toch afscheid nemen.

Er zijn een paar spelregels die u vooraf moet weten:

  • U brengt uw eigen apparaat mee en het blijft ook uw eigendom. Ook als reparatie niet baat dient u zelf te zorgen voor het correct afvoeren.
  • U blijft aanwezig en doet actief mee bij het demonteren, repareren van het artikel.
  • De reparatie neemt ongeveer een haf uur in beslag, als de vrijwilliger inschat dat het veel langer gaat duren dan zal hij repartie niet uitvoeren en krijgt u het advies om naar een professionele hersteller te gaan.
  • U hoeft zich van tevoren niet aan te melden.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de werkzaamheden, u mag een vrijwillige bijdrage doen.

Het Repair Cafe Diepenveen werkt nauw samen met die in Deventer en Twello. Dat betekent dat we onderdelen kunnen lenen en ook deskundigheid over en weer inzetten.

Als u zelf handig bent of een bijdrage wilt leveren als (technisch) vrijwilliger meldt u dan aan of kom op zaterdag naar de Werkplaats.

Hopelijk tot ziens,
Gerard van Bussel
Werkplaats 31@
Randerstraat 31a
Diepenveen
tel. 0653429923

 

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 30 augustus 2017, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: