Verslag informatie avond Autodelen 18 september 2018

De informatie avond over autodelen op 18 september in het Kultuurhus verliep geanimeerd. Twee hoofdlijnen komen er aan bod:

  1. Een auto lenen van een landelijke uitleen organisatie zoals Greenwheels, MyWheels, Snappcar etc. In het dorp Diepenveen is via deze landelijke organisaties slechts één auto beschikbaar. Bij de organisatie SnappCar kun je een auto lenen in de Dorpsstraat. De dichtstbijzijnde auto’s  van andere uitleen organisaties staan in Deventer o.a. in de Boxbergerweg en Vestdijkgaarde. Om van deze deelauto’s gebruik te kunnen maken moet je jezelf eerst registeren bij de landelijke organisatie.
  2. Een eigen auto delen met anderen of uitlenen aan anderen, via MyWheels, Vereniging Gedaald autogebruik etc.Hiervoor was meer belangstelling van de aanwezigen. Er worden 2 praktijk voorbeelden toegelicht. Een autodeelproject van 5 gezinnen in Zwolle dat al 5 jaar bestaat en die 2 auto’s delen. En een autodeelproject in Diepenveen van 2 gezinnen dat 1,5 jaar bestaat. In beide projecten is de tevredenheid groot. Je bespaart al gauw 20 tot 30 % op je kilometerkosten. Voorwaarden voor succes zijn wel dat je goede afspraken maakt en dicht bij elkaar woont. Een belangrijke vraag die opkomt is het afhandelen van schade bij het delen. Via een verzekering bij Achmea, die speciaal voor autodelen is gemaakt, is dat goed te regelen.

Duurzaam Diepenveen organiseert, als vervolg op deze eerste informatie avond, op 11 december 2018  een huiskamer bijeenkomst. Om mensen die bij elkaar in de buurt wonen te ondersteunen bij het begin van auto delen.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 31 oktober 2018, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: