Op weg naar 2020

Elk jaar kiezen we een specifiek thema waar we extra aandacht aan besteden.
Dit jaar hebben we gekozen voor het thema Van het gas.
In dat kader organiseren we twee avonden in de Hof van Salland, Dorpsstraat 30 Diepenveen.
In deze nieuwsbrief vindt u een uitnodiging voor de eerste avond: over de Postcoderoos.

2020 nadert, Duurzaam Diepenveen wil blijven verduurzamen, ook na 2020. En dus gingen we in gesprek met een aantal inwoners van Diepenveen, die zich vanuit hun professie bezighouden met Duurzaamheid.
We kwamen tot de conclusie dat het nodig is om de verduurzaming van ons dorp Diepenveen gezien de klimaatveranderingen te versnellen. We blijven via lokale acties stimuleren dat bewoners van Diepenveen goed geïnformeerd zijn om hun huis en leefstijl (in kleine stappen) te kunnen verduurzamen. En we willen de samenwerking met de Gemeente verstevigen om het beleid meer toe te spitsen op de lokale situatie.

Daarvoor zijn we als Duurzaam Diepenveen op 25 februari j.l. in gesprek gegaan met de gemeenteraad, in het Forum. Ons initiatief werd zeer toegejuicht. De volgende stap is om in gesprek te gaan met wethouder Liesbeth Grijsen om input te geven vanuit onze zienswijze op de concept omgevingsvisie, die later dit jaar zal worden vastgesteld. In de omgevingsvisie staat het gemeentelijk beleid voor de fysieke leefomgeving: hoe willen we de omgeving aanpassen aan veranderende maatschappelijke vragen, waaronder duurzaamheid. Deze visie zal worden vertaald in een omgevingsplan, waarna ook het beleid op het lokale situatie in Diepenveen wordt uitgewerkt. Gemeenteraad en Duurzaam Diepenveen hebben de intentie uitgesproken de komende jaren nauwer samen te werken. De Omgevingsvisie geeft meer ruimte aan initiatiefnemers om ontwikkelingen vorm te geven. De Omgevingswet treedt in 2021 in werking, dus we zijn ruim op tijd!

We willen daarvoor ook (én vooral) uw input als bewoners van Diepenveen.
Graag gaan we hierover met u in gesprek op de komende Lentefair! Suggesties zijn ook welkom via onze website www.duurzaamdiepenveen.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 24 maart 2019, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: