Zon Deventer inkoopactie zonnepanelen

 

Begin februari informeerden wij u over de uitslag van de enquête op 24 november en de voorgenomen openhuizenroute op 24 maart aanstaande.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij gaven toen aan te willen onderzoeken of we kunnen aansluiten bij het project Zonnebath. Dat bleek niet meer te kunnen. Er is echter een goed alternatief. Wij willen graag aansluiten bij het initiatief van de Stichting Zon Deventer. Gisteravond hielden zij een informatieavond over de inschrijving voor collectieve inkoop van zonnepanelen. Deze inschrijving is op 01-02-2012 opengesteld tot 29-03-2012!!

De Stichting Zon Deventer, een initiatief van vrijwilligers/deskundigen uit Deventer heeft zich zeer goed voorbereid en op basis daarvan keuzes gemaakt voor de aanbieder, het soort panelen, montage en installatie. Zij is een belangeloos en idealistisch werkend intermediair en zal ook de subsidieaanvraag bij de provincie Overijssel voor haar rekening nemen. Ook de werkgroep Zonnebath, waarover wij u in onze vorige brief informeerden heeft zich bij dit initiatief aangesloten.

Dus als u er al zeker van bent dat u op korte termijn en mogelijk met subsidie zonnepanelen wilt, dan is het raadzaam om u snel aan te melden.

NB check vooraf de volgende criteria:

  • oriëntatie dak tussen zuidoost en zuid west in verband met de hoogte van het rendement
  • geen schaduw op het dak; als een deel van de panelen in de schaduw ligt neemt het rendement zo drastisch af dat het totale systeem niet meer rendabel kan functioneren
  • alleen deelname (voor het subsidie) van inwoners van Deventer (straal van 12 km; zie de website van Stichting Zon Deventer)
  • het dak mag geen asbest bevatten

Er zijn circa 250 plaatsen beschikbaar, verdeling gaat in volgorde van aanmelding. Dit zal zeker niet het laatste initiatief in de regio zijn, maar de mogelijkheid van provinciaal subsidie en de prijs/kwaliteitsverhouding door de gezamenlijke inkoop , alsmede de terugverdientijd zijn zeer aantrekkelijk te noemen.

Verdergaande informatie vindt u in een korte samenvatting van de bijeenkomst in de bijlage. U kunt ons ook bellen voor verdere vragen, onze site bezoeken of direct contact met ons opnemen.

Agnes Brinkhof 06-47787177

Jan Weggemans 0570-854794

www.zondeventer.nl

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 23 februari 2012, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: