Zon Deventer verslag bijeenkomst 21 februari 2012

Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Stichting Zon Deventer (http://www.zondeventer.nl/), die zich sinds juni 2011 heeft ingezet voor het realiseren van collectieve inkoop van zonnepanelen. In 2011 is fase 1 (75 woningen) afgerond, waarvoor op korte termijn met subsidie van de provincie Overijssel de uitvoering plaatsvindt. Voor fase 2 moeten gegadigden zich uiterlijk 23 maart hebben gemeld bij de Stichting met een per post gezonden ondertekend deelname formulier (zie hun site). Op basis daarvan wordt subsidie aangevraagd (€ 0,40 per aangelegde Wp-capaciteit). De Stichting moet dat uiterlijk 29 maart afgerond hebben. De subsidie van fase 2 is lager dan van fase 1; of er nog een derde fase komt is twijfelachtig.

Als werkgroep Duurzaam Diepenveen hebben wij besloten ons aan te sluiten bij hun initiatief, evenals Zonnebath (Bathmen) en de werkgroep Duurzaam Lettele.

Er is sprake van een kwalitatief goed en qua prijs zeer concurrerend aanbod.

De vraag is of zonnepanelen nog veel beter worden dan nu al het geval is (Dat wordt door sommigen betwijfeld). Een verdere prijsdaling is mogelijk, maar als meer mensen ontdekken dat zonnepanelen zo profijtelijk zijn, kan ook de vraag stijgen en dus de prijzen.

Het aanbod van de Stichting Zon Deventer “ontzorgt” op vrijwel alle punten die men kan bedenken. De werkgroep Duurzaam Diepenveen kan diegenen die neigen naar de aanschaf van zonnepanelen adviseren nu de knop door te hakken. Er is een redelijke kans op subsidie, maar ook zonder subsidie zijn de condities gunstig.

Een volledige samenvatting van de bijeenkomst kunt u aanvragen via ons contactformulier.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 23 februari 2012, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: