Mobiliteitsavond 13 september

Informatieavond over slim vervoer, zoals (deel-) auto, regio-taxi, de (e-)fiets of de lokale duo-fiets.

In het kader van de Europese mobiliteitsweek organiseert de werkgroep Duurzaam Diepenveen op 13 september in de Hof van Salland (aanvang 20.00 uur; zaal open 19.30 uur) een avond over duurzame mobiliteit. Ervaringsdeskundigen praten u bij over zuinig rijden met de eigen auto, diverse vormen van gedeeld autogebruik (ook van privé-auto’s) en projecten met e-fietsen en de mogelijkheden van dit alles in Diepenveen. Als u meedoet tenminste! U bent van harte welkom!

Zuinig rijden met eigen auto

De afstelling van benzinegebruik van auto’s is standaard gebaseerd op een gemiddeld gebruik in “de hele wereld”. Energieadviseur Ben Dull legt uit hoe wij in Nederland auto’s 20% zuiniger kunnen laten rijden zonder in te leveren op rijcomfort! Zeer de moeite waard om kennis van te nemen.
Steeds meer mensen gaan autodelen en er zijn diverse verzekerings- vormen (behoud no claim-korting) en regels voor afspraken over het gebruik. Met meer gezinnen samen een auto gebruiken kan dus.
De organisatie SnappCar faciliteert dit autodelen en zorgt dat hij goed verzekerd is en huurders worden gecontroleerd op identiteit en rijgedrag.

Collectief autodelen?

Veel mensen kennen Green Wheels als een organisatie die zelf de auto’s koopt en via een abonnement goedkoop verhuurt. Ook in Deventer staan op diverse plekken dergelijke auto’s. De website van Green Wheels geeft inzicht in de beschikbaarheid en de kosten. Andere organisaties als MyWheels en ConnectCar hebben een vergelijkbaar aanbod.
Duurzaam Diepenveen wil mensen die iets voelen voor autodelen met elkaar in contact brengen. Kom dus naar onze informatieavond en kijk wat de mogelijkheden zijn.

De elektrische fiets voor recreatie en woon-werkverkeer

Op 13 september praat Alphons Staffhorst, mobiliteitsmakelaar van de regio Stedendriehoek u bij over het project “slimme fiets”. De elektrische fiets is ook een prima vervoermiddel voor afstanden van 5 – 25 kilometer naar het werk en voor de recreatie. Bij het project “slimme fiets” met fietsprobeerweken en € 300 retour op de aanschaf van een e-fiets kunnen werkgevers en bedrijven het gebruik van de e-fiets in woon-werkverkeer bevorderen.
Onze lokale fietsenzaak, Lammertink Tweewielers heeft de elektrische scooters geleverd waarmee de Stadspost Deventer nu experimenteert. U kunt bij Lammertink e-fietsen kopen, huren en proberen. Vraag ernaar op 13 september in de Hof van Salland.

De duofiets

De lokale duofiets (met trapondersteuning) is op 13 september ook te zien. Het is alsof je naast elkaar fietst, maar dan op één fiets. De passagier kan meetrappen, maar dat hoeft niet. Zo kunnen mensen met een beperking toch in beweging blijven. Op onze website meer informatie hoe u die fiets – na een “rijopleiding” – kunt gebruiken.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 4 september 2012, in Mobiliteit. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: