Nieuws over zonnepanelen: stand van zaken maart 2013

Subsidie

In 2013 is bij het rijk nog subsidie te krijgen (zolang de voorraad strekt):     http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/vraag-en-antwoord/kan-ik-subsidie-voor-zonnepanelen-en-zonneboilers-krijgen.html Het gaat om subsidie voor de materiaalkosten (15% tot een maximum aan subsidie van € 650).

Tijdelijk lagere BTW op arbeid

btwDaarnaast is om de werkgelegenheid in de bouw te stimuleren tijdelijk  sprake van een lagere BTW op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar:  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/btw-en-accijns/documenten-en-publicaties/besluiten/2013/02/28/blkb2013-305-omzetbelasting-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen.html

In een bijbehorend PDF-document wordt de regeling uitgelegd. Daar staat expliciet aangegeven dat de regeling ook geldt voor de aanleg van  zonnepanelen.  Tijdsduur van de regeling: 1 maart 2013 tot en met 1 maart 2014.

Zon Deventer heeft voorlichtingsbrochure gemaakt

zondeventerOp der site van Zon Deventer staat een handleiding voor de aanschaf van zonnepanelen. Diegenen misschien zonnepanelen willen aanschaffen, vinden hier compact alle relevante aandachtspunten. Het wordt steeds voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen. Oriëntatie  vooraf is heel belangrijk om zelf in te kunnen schatten waar de kansen en risico’s liggen. Zo ben je goed geïnformeerd als je gesprekken aangaat met partijen die zonnepanelen verkopen en installeren.   Ook overigens biedt de website van Zon Deventer de nodige informatie.

http://www.zondeventer.nl/files/Leidraad%20PV-systemen%20-%20ZON%20DEVENTER%20versie%2015%20maart%202013.pdf

Zon Deventer start in 2013 met een nieuwe collectieve ronde om gezamenlijk prijsvoordelen te halen. Op basis van kwaliteitscriteria is Atama uit Elst door Zon Deventer geselecteerd als de partij die zonnepanelen, levert en installeert. Welke criteria zijn gehanteerd staat in de handzame brochure.  Contact leggen kan via de website.

ISS (Independent Solar Systems) start collectieve actie in Diepenveen

ISS is gestart met een collectieve actie in Diepenveen. Bij een voorlichtingsbijeenkomst op 12 februari 2013 hebben een aantal mensen belangstelling getoond.   Indien voldoende mensen uit Diepenveen meedoen kan de korting oplopen tot 10%. Voor meer informatie over dit in Deventer gevestigde bedrijf: http://www.independentsolarsystems.nl.

Andere partijen in de regio die ook zonnepanelen aanleggen zijn: Bonk Elektro:   http://www.bonkelektro.nl/    en Assendorp: http://www.assendorpanno1879.nl/

Ook de in Diepenveen gevestigde elektricien Kees Krins is actief op dit gebied: http://www.krinselektro.nl

Het is altijd verstandig om meer dan één offerte te vragen, maar oriënteer jezelf eerst goed. Dat komt de zakelijkheid van een te maken afspraak ten goede. Let op garantiebepalingen, aanbetalingsregels, kwaliteit van de panelen, etc. De brochure van Zon Deventer is gebaseerd op ervaringen van de laatste jaren en heel nuttig bij de selectie van aanbieders van zonnepanelen.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 25 maart 2013, in Algemene info en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: