Hergebruik van bouwmaterialen

Als je een klus in huis of tuin hebt te klaren is het een logische stap om naar een bouwmarkt te gaan. In veel gevallen is dat een prima keus, maar in veel gevallen is het ook het overwegen waard om niet voor nieuwe maar voor gebruikte materialen te kiezen. De laatste jaren worden oude gebouwen steeds zorgvuldiger gesloopt. Dat betekent dat materialen meteen bij de bron van elkaar worden gescheiden en dat ze met voorzichtigheid worden behandeld. Zo is er een levendige handel in tweedehands materialen ontstaan.

Het loont beslist de moeite om eens te gaan kijken bij de handelaren in de buurt. Vaak zijn dit gespecialiseerde sloopbedrijven die de materialen zelf sorteren. Bedenk daarbij dat wat vandaag niet voorradig is, morgen zo maar ineens in grote hoeveelheden binnen komt van een groot sloopproject. Houd het assortiment dus in de gaten.

Handelaren zijn goed op internet te vinden via google. Je komt er dan ook gemakkelijk achter wat ze zoal te bieden hebben. Doorgaans leveren ze prima waar voor weinig geld. Een paar interessante bedrijven in de buurt zijn: Ruiterkamp in Olst (www.houthandelruiterkamp.nl, vooral gespecialiseerd in hout) en Uenk in De Vegt (www.uenk-bouwsloop.nl, diverse materialen, groot assortiment dakpannen).Daarnaast zijn er ook in Deventer een paar kleinere handelaren.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 20 september 2014, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: