De slimme meter

Het bedrijf Enexis is in dit deel van het land verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van de leidingen en meters van gas en
elektriciteit. En dus ook voor de aanleg van de zgn. “slimme” meter. Het automatisch kunnen uitlezen (6 x per jaar) van het verbruik scheelt de energieleveranciers – en dus ook ons – kosten. 5De consumenten hoeven zelf geen meterstanden meer op te geven. Enexis biedt de meters gratis aan volgens een eigen planningsschema. De meter is niet verplicht en een deel van de mensen weigert de meter om redenen van privacy. Dat mag , maar mogelijk wordt de meter in de toekomst verplicht.

Wie zonnepanelen aanlegt en niet beschikt over een meter die uit zichzelf terugloopt bij terug-levering van zonnestroom, kan niet zonder duurzame meter. Anders wordt de teruglevering niet geregistreerd en kan die ook niet verrekend worden door de energieleverancier. Wie zonnepanelen aanlegt, krijgt voorrang bij de aanleg van een slimme meter, maar het proces tussen aanvraag en plaatsing neemt de nodige tijd.

Meer info: http://www.energienieuws.info/2014/10/enexis-maakt-planning-landelijke.html

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 21 maart 2015, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: