Woning verbetering en energie besparing in Diepenveen-noord, info op Buurtavond di. 9 juni in de Hof van Salland

buurkracht

 

 

Duurzaam Diepenveen werkt dit jaar samen met Buurkracht (een initiatief van Enexis Holding NV) aan een collectieve actie voor diverse maatregelen om energiegebruik terug te dringen. Te denken valt aan muur- en dakisolatie en aanschaf van zonnepanelen. Uitgangspunt is om buurtbewoners te stimuleren om samen aan woningverbetering te doen.
Dit doen we voor zo’n 210 woningen in Diepenveen Noord. Dit zijn de straten van de buurt Hemeltjenskamp en de straten noordelijk daarvan. De voordelen zijn duidelijk:
• elkaar helpen met het selecteren van leveranciers en adviseurs;
• gezamenlijk voordeliger inkopen
Deze werkwijze is niet alleen veel voordeliger maar ook nog eens leuker.

Bewoners van dit gebied krijgen van Enexis een slimme meter aangeboden. Daarnaast zullen leden van de werkgroep Duurzaam Diepenveen bij iedereen langs gaan om deze actie uit te leggen. Bewoners krijgen een inventarisatie kaart waarop ze aan kunnen kruisen waar ze belangstelling voor hebben. Een energie adviseur doet in een representatieve woning in de buurt een energiescan. Dan volgt er een buurtavond in de Hof van Salland op dinsdag 9 juni. Hier komt de energie adviseur uitleggen wat er aan woningen verbeterd kan worden en wat de financiële consequenties daarvan zijn. Bewoners die dezelfde soort maatregelen willen kunnen dan samen optrekken, waardoor er goedkoper ingekocht kan worden en u niet alles zelf hoeft uit te zoeken.

Buurkracht is de vlag waaronder de actie wordt gevoerd. Op www.buurkracht.nl staat een filmpje, ook over de stappen die gezet worden, of kijk op onze buurtpagina https://www.buurkracht.nl/buurten/diepenveen-noord .

Klik hier voor het programma van de buurtavond op 9 juni, en hier voor de kaart waarop u uw interesse kunt aangeven. Buurkracht geeft ons als bewoners inhoudelijke en logistieke steun bij de acties gericht op een lagere energierekening.

MELD JE AAN VOOR BUURKRACHT !!!

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 23 mei 2015, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: