Natuurlijk Tuinieren In Diepenveen

Op zaterdag 6 juni van 10-17 uur zijn twee bij elkaar liggende “groene” adressen: Wechelerweg 27 en Boxbergerweg 46 (Kwekerij Het Nieuwe Veld), beide in Diepenveen, gratis te bezoeken. Er is informatie over ecologisch tuinieren en hoe in contact te komen met VELT. Op de kwekerij zijn planten te koop en is ook thee, taart en honing verkrijgbaar. Daarnaast is er een bijenmuseum en op kinderen gerichte informatie te zien. De tuin Wechelerweg 27 is een gemengde tuin met een bloemen en een moestuin.

VELT (Vereniging voor Ecologisch leven en tuinieren) is een organisatie van tuiniers in Vlaanderen en Nederland met bijna 15.000 leden, waarvan 2.000 in Nederland. Met de VELT-ecotuindagen speelt VELT in op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk (moes)tuinieren in de stad en op het platteland. De bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogsten illustreren dat het zonder chemische hulpmiddelen ook kan, als je maar wil luisteren en kijken naar de natuur. VELT staat voor respect voor de natuur en streven naar een duurzame levensstijl.

Op de website van VELT staan ook prachtige boeken:
http://beweegt.velt.be/winkel/420/productenkiezen
En de Belgische kookkunst (VELT is een Vlaams-Nederlandse organisatie) blijkt ook uit die site:
http://www.velt.be/ecologisch-leven-je-keuken/wat-een-ecosmos/recepten

1_vijver 2_distels

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 2 juni 2015, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: