Nog steeds 6% BTW voor plaatsen van isolatieglas

Het isoleren, schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar valt nog steeds onder het lage 6 procent BTW-tarief. Maar weinig bedrijven weten dit en maken hier gebruik van.

Het eerste halfjaar was er veel protest tegen het per 1 juli afschaffen van het lage BTW-tarief op arbeid voor het uitvoeren van bouw- en renovatiewerk. De 6 in plaats van 21 procent BTW zorgde voor extra werk en het behoud van arbeidsplaatsen en veel brancheorganisaties, waaronder GBO, maakten zich zorgen over het eventueel inzakken van de markt. In hoeverre het beëindigen van de tijdelijke regeling negatieve gevolgen heeft is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat maar weinig bedrijven weten dat er nog steeds een regeling is die betrekking heeft op het isoleren van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Ook het aanbrengen van isolatieglas valt dus nog steeds onder de 6 procents regeling. Het gaat alleen om de arbeidskosten. Op de materiaalkosten is gewoon 21 procent BTW van toepassing. De Rijksoverheid letterlijk op haar site: ‘Het 6% BTW-tarief blijft – ook na 30 juni 2015 – van toepassing op het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen. Dit zijn geen tijdelijke verlaagde tarieven.’ Voor details: http://belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_6_btw/werkzaamheden_aan_woningen

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 6 oktober 2015, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: