Aardgas-loos, de perfecte oplossing

Vaak krijg ik als wooncoach de vraag: “Onze CV-ketel is aan vervanging toe. Graag wil ik ook iets aan duurzaamheid doen. Dus wat kan ik doen om van het gas af te komen?”

De recente aardbevingen in Groningen hebben ons bewust gemaakt van de noodzaak van het verduurzamen van woningen. Dat wij in Nederland aan de slag moeten om de aarde goed na laten aan onze kinderen, dat besef is met Nederlandse bodem goed ingedaald.

Loskomen van het aardgas is daarom nationaal als ambitie uitgesproken.

Als mensen enthousiast zijn en voor het milieu, en hun beste beentje voor willen zetten wil ik ze graag helpen, want als we de klimaatdoelstellingen van Parijs willen halen hebben we naast goed beleid ook veel enthousiasme van onderaf nodig.

CO2-neutraal en aardgasvrij zijn in lijn met de Parijs-akkoorden, dit is in het geval van nieuwbouw beter haalbaar dan in het geval van een bestaande woning. Je kunt nu al stappen zetten naar gas loos. Probeer je woning zo aan te passen dat je kunt “Verwarmen op Lage Temperatuur”. LTV is duurzaam en heeft de toekomst.

Tip van de wooncoach:

Door de warmte terug te winnen uit ventilatie lucht kun je ca. 20% op je aardgas verbruik besparen. Het door Deventenaar Jón Kristinsson ontwikkelde “ademend raam” heeft aan de wieg gestaan van het ventilatie apparaat dat een internationale prijs heeft gewonnen. https://www.bouwwereld.nl/nieuws/nederlands-ventilatiesysteem-wint-internationale-prijs/

Wilt u weten welke stappen u kunt zetten? De wooncoach komt bij u thuis en samen kijkt  u wat de mogelijkheden zijn om uw huis energiezuiniger en comfortabel te maken.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 6 september 2018, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: