Verslag info avond DD elektrisch autorijden van 19-juni-2018

“In een elektrische auto Tesla X rijden is machtig mooie ervaring. Hij is wel heel stil, een mooie wegligging en wat trekt hij snel op”. Dat waren opmerkingen van meerderen van de kleine 20 belangstellenden die met een proefrit mee mochten op de informatie avond “Elektrisch autorijden is dat wat voor mij?”.  Georganiseerd door Duurzaam Diepenveen op 19 juni 2018.  Helaas was dit de enige elektrische auto waar men kennis mee kon maken. Een andere toegezegde auto kwam niet opdagen.

In enkele presentaties werden de voor- en nadelen van elektrisch rijden besproken. Voor het milieu is het een goede zaak dat er minder CO2 uitgestoten wordt. Zeker als je via zonnepanelen zelf de elektriciteit voor het opladen op kunt wekken. Zolang het opladen via het elektriciteit net gaat is opladen nu nog wel CO2 belastend. Voor de aanschafprijs moet je wel even slikken. Het is een hobbel die je moet nemen. Maar over de hele levensduur hoeft een elektrische auto niet duur te zijn dan een brandstof auto. En er zijn ook al diverse kleinere, goedkopere modellen te koop. Het aantal laadpalen is u nog beperkt, maar dit aantal zal de komende jaren heel sterk toenemen, zodat je overal je auto op kunt laden. De gemeente Deventer heeft een beleid waar er openbare palen komen in Diepenveen. Ook voor palen op je eigen grond kun je advies krijgen van de gemeente.

Iemand merkte op dat de auto’s zo stil zijn dat ze een gevaar kunnen vormen. Dat werd onderstreept en we zullen er met z’n allen aan moeten wennen dat er bijna geruisloze auto’s rond rijden. Toch wel fijn.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 6 september 2018, in Algemene info. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: