Duurzaam voedsel

In september neemt Duurzaam Diepenveen het thema voedsel onder de loep. We willen Diepenveners graag voorzien van een handzaam kaartje met adresjes waar je voor duurzame en lokale voeding terecht kunt.  Een mooie wandel- of fietsroute erbij die deze adresjes verbindt, kan u wellicht verleiden tot een smakelijk tochtje. Mocht u nog tips hebben voor adressen met ecologisch of lokaal voedsel die hierop niet mogen ontbreken, dan horen wij dat graag (via info@duurzaamdiepenveen.nl )

Duurzaam voedselHet voorkomen van voedselverspilling kan gemiddeld jaarlijks per persoon 50 kilo (!) voedsel sparen. Van alle etenswaren die we kopen belandt 13,5 procent onnodig in de afvalbak. Zo zorgt de houdbaarheidsdatum vaak voor verwarring, waardoor onnodig veel producten worden weggegooid (‘voor de zekerheid’).  TGT ofwel ‘te gebruiken tot’  staat vaak op producten die kort houdbaar zijn, zoals vleeswaren en zuivelproducten. Het is een uiterste consumptiedatum. THT ofwel ‘ten minste houdbaar tot’ betekent dat een fabrikant garandeert dat het product tot ten minste deze datum van goede kwaliteit is. Het product is – mits goed bewaard – na die datum meestal nog goed. Sommige producten zijn na het verstrijken van de THT-datum zelfs nog jaren houdbaar. Kijk, ruik en proef de etenswaren zelf om na te gaan of ze nog goed zijn. Zie ook  www.milieucentraal.nl en www.foodbattle.nl. Heb je misschien ideeën of zin om mee te helpen? Mail ons!

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 9 juni 2013, in Voedsel. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: