Openbaar vervoer in Diepenveen

De mogelijkheden om je te verplaatsen met openbaar vervoer zijn beperkt in Diepenveen. De streekbus van Deventer naar Zwolle, lijn 161, rijdt door het dorp en bedient diverse haltes. Deze bus gaat echter eens per uur en na 19 uur en op zondag rijdt de bus niet. Dit voorjaar werd duidelijk dat het bestaan van deze buslijn ongewis is. De provincie gaat bezuinigen op het openbaar vervoer.
Openbaarvervoer Lijn 161 Lees over de actuele stand van zaken

Dit voorjaar werd duidelijk dat het bestaan van deze buslijn ongewis is. De provincie moet fors bezuinigen op het openbaar vervoer en met name streeklijnen die parallel lopen aan een spoorlijn staan op de nominatie om te verdwijnen. Versobering zal in een jaar of vijf stapsgewijs gerealiseerd moeten worden. We maken ons zorgen over de bereikbaarheid van Diepenveen. Een frequente busverbinding is juist belangrijk nu het de bedoeling is dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Ook past het niet bij de landelijke trend om mensen uit te nodigen tot een flexibeler gebruik van diverse vervoersvormen om daarmee te zorgen voor een gezonde en leefbare stad, minder autovertragingen en beter benutten van beschikbare vervoermiddelen en infrastructuur.

Duurzaam Diepenveen heeft hiervoor samen met de Vereniging Landelijk Diepenveen aandacht gevraagd bij de wijkagenda dit voorjaar. Besluitvorming over de bezuinigingen en lijnvoering van het openbaar vervoer ligt bij de provincie. De gemeente is hierbij wel betrokken en daarmee hebben we dan ook onze zorgen besproken en gekeken welke mogelijkheden er zijn om mee te denken. Het Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (ROCOV) Overijssel geeft advies aan de provincie over besluiten ten aanzien van Openbaar Vervoer. Ook zij hebben in hun officiële advies ten aanzien van de voorstellen over nieuwe lijnvoering aandacht gevraagd voor het lijnennet in Deventer Noord inclusief Diepenveen (rocovoverijssel.nl).

ROCOV Overijssel logo   Via het ROCOV proberen we mee te denken en we blijven de ontwikkelingen hierin volgen.

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 21 september 2014, in Mobiliteit. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: