Voedselverspilling

2014 is uitgeroepen tot het Europese jaar tegen voedselverspilling. En niet voor niets: alleen al in Nederland gooien consumenten ieder jaar voor ongeveer € 2,5 miljard aan voedsel weg. Dat is ruim € 150 per persoon, ofwel ongeveer 50 kilo. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens ongeveer € 2,5 miljard aan voedsel. De film Taste the Waste brengt dit op zeer indrukwekkende wijze in beeld: zie npo.nl. Meer informatie is ook te vinden op tastethewaste.nl. Dergelijke informatie nodigt uit om hier wat aan te willen doen!

Huishoudens die bijhouden hoeveel eten ze weggooien en gestimuleerd worden om verspilling te beperken, brengen hun voedselverspilling binnen 3 weken met gemiddeld 20 procent terug. Dat blijkt uit een proef met zogenaamde “Food Battles” in Apeldoorn, Lochem, Brummen en Eerbeek.
Zie voor meer informatie: foodbattle.nl6 Food Battle

Ook trek in een foodbattle in Diepenveen? Laat het ons weten, dan gaan we samen aan de slag. Meer over eten en duurzaamheid in Diepenveen. Tips voor duurzaam voedsel in en om Diepenveen en adressen waar je terecht bundelden we eerder voor Diepenveners, en is te vinden op duurzaamdiepenveen.nl

Over Duurzaam Diepenveen

De site van Duurzaam Diepenveen wordt beheerd door Matthijs Tijl.

Geplaatst op 21 september 2014, in Voedsel. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: